Zavřít reklamu

ipad-air1-iconDíky mobilním zařízením, jako je hlavně řada Apple iPadů, se v posledních letech daří snížit počet nehod a následných úmrtí při pádech soukromých letadel. Děje se tak mimo jiné díky tomu, že zařízení dávají pilotům mnohem lepší informace o počasí, než tomu bylo v minulých letech. V roce 2015 iPady přispěly Federální letecké správě Spojených států amerických k zaznamenání rekordně nejnižšího počtu fatálních nehod, který činil 1,03 fatálních nehod za 100 000 letových hodin.

Profesor astronautiky a aeronautiky na MIT John Hansman poukázal na to, že by se k těmto datům mělo přistupovat opatrně. Svůj názor podložil tím, že o všeobecném letectví existuje mnohem méně informací a dat, než je přístupných o komerčních letech. Počet letů soukromých letadel za rok se také snížil, což pomohlo snížit celkovou šanci na incident.

V reakci na nehody letadel začala Federální letecká správa Spojených států amerických společně s Národním výborem pro bezpečnost dopravy Spojených států amerických posilovat úroveň bezpečnosti pilotů soukromých letadel, což vedlo k oficiálnímu schválení programů na počasí pro mobilní zařízení. K vylepšení předpisů pro tyto letadla také obě správy schválily další způsoby k zjednodušení přidávání bezpečnostních prvků do letadel. Tyto prvky zahrnují například zařízení, která varují před selháním motoru a před hrozící ztrátou kontroly nad řízením letadla.

ipad-mini-fb

Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.