Zavřít reklamu

Apple Watch heart iconV rozhovoru, který poskytl bývalý zaměstnanec Applu, Bob Messerschmidt, popisuje, jaké bylo pracovat s Jonym Ivem a jeho designovým týmem na prvním nositelném zařízení společnosti Apple. Bob Messerschmidt pomáhal mimo jiné navrhnout způsob, jakým se do Apple Watch umístí senzor pro měření srdečního tepu.

Bob vstoupil do týmu, který měl na starosti Apple Watch, po akvizici v roce 2010 a měl na starost pro hodinky navrhnout některé ze senzorů. Jedna z historek v rozhovoru se týká porady, při které Bob Messerschmidt navrhnul vložení senzorů pro měření zdraví do řemínků. Jeho nápad byl ale ihned zamítnut designovým týmem z toho důvodu, že řemínky měly být snadno vyměnitelné.

„Jeden skvělý příklad se stal, když jsem šel na poradu a řekl jsem, že do hodinek hodlám dát senzory, ale hodlám je dát sem dolu (ukazuje na spodní stranu Apple Watch řemínku, který má na sobě), protože na spodní straně zápěstí se naměří přesnější hodnoty, než se naměří na straně horní. Oni mi velmi rychle odpověděli, že „to není designový ani módní trend. Chceme mít výměnné řemínky, takže v nich nechceme mít žádné senzory.“

Jeho další návrh byl, aby byly senzory na Apple Watch nošeny těsně na zápěstí, což bylo také zavrhnuto, protože „to není způsob, jakým lidé hodinky nosí.“ Pracovat s designovými omezeními bylo podle Messerschmidta těžké, ale donutilo ho to vymyslet „nové technické řešení“.

Po třech letech v Applu a jeho nedílnou součástí při práci na senzoru srdečního tepu Bob Messerschmidt opustil společnost, aby mohl založit startup Cor, který vytváří zařízení, které odebere krev, analyzuje ji a téměř okamžitě poskytne informace o zdraví.

Apple Watch heart

Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.