Zavřít reklamu

YouTube iconYouTube ve včerejší aktualizaci své aplikace pro iOS odstranil otravný, velký a hlavně výchozí ukazatel hlasitosti. Nyní mohou uživatelé pokračovat v nerušeném sledování videa i při zvyšování a snižování hlasitosti bez toho, aby jim indikace hlasitosti překrývala na několik sekund značnou část obrazu.

Verze YouTube aplikace s označením 11.30 pro iOS se v App Store objevila včera.  Nový indikátor bohužel funguje pouze v landscape režimu, takže pokud budete mít zařízení otočené na výšku, zobrazí se vám pořád starý velký ukazatel. Tento ukazatel je v systému zabudovaný již několik let a zobrazuje se na mnoha místech, například v aplikaci Fotky a ve většině aplikací třetích stran. Mnoho nativních aplikací ale obsahuje i jiný ukazatel, který se zobrazuje například při přehrávání videa dole společně s tlačítkem spuštění/pauzy a posouvání videa.

youtube-new-volume-update-2

Naštěstí po tolika letech začali někteří vývojáři aplikací používat své vlastní řešení pro zobrazení hlasitosti při její změně. První řešení přišlo téměř před rokem v aplikaci Snapchat a bylo velmi vítané vzhledem k tomu, že jste předtím při změně hlasitosti mohli propásnout zobrazený „snap“, jelikož vám starý ukazatel jednoduše překážel a vy jste nic neviděli. Nový ukazatel na snapchatu měl podobu úzkých bílých obdélníků v horní části displeje, které se se zvyšováním hlasitosti zesvětlovaly a přibýval jejich počet.

Druhým velkým průkopníkem byl před pár měsíci Instagram. Jeho řešení vypadá elegantněji v podobě bílé čáry, která více zapadá do designu aplikace a podobá se jí i včerejší novinka v aplikaci YouTube.

Společně se změnou ukazatele hlasitosti aktualizace přinesla vedle oprav chyb a zlepšení výkonu také malé náhledy, které se uživateli zobrazí při posouvání videa a můžeme je znát z počítačové verze YouTube přehrávače.

Youtube iPhone

Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.