Zavřít reklamu

Apple Watch black iconMinulý týden jsme měli poměrně živo, co se týče sporů mezi Samsungem a Applem. Před pár dny jsme psali o dalším dohrávání, dnes již letitého sporu, který se zabývá kopírováním designu telefonu. Samsung měl údajně okopírovat vzhled jednoho z prvních iPhonů a celý proces se táhne do dnes. Také jsme ke konci týdne psali o tom, jak Samsung „zkopíroval“ režim Night Shift, který představili ve své nové vlajkové lodi Galaxy Note 7. Dnes tu však máme opravdovou bombu. Samsung, zcela bez špetky ostychu, naprosto beze změny okopíroval design Apple Watch, který pak použil do svých vlastních technických nákresů, které přiložil k jejich patentu na chytré hodinky. 

Kopírování cizích nápadů se děje zcela běžně, konkrétně pak v branži mobilních telefonů a jiné elektroniky. Vypůjčování cizích nápadů a jejich následné vylepšování je jedním z faktorů, které ženou vývoj vpřed. To co se ovšem ukázalo nyní, je už spíše sprosté kopírování než cokoliv jiného. Patent na takzvané „weareable device“, tedy nositelné přístroje, ukazuje poměrně známé obrázky.

Samsung-Wearable-Device-patent-filing-Apple-Watch-Buckle-strap-001

V tomto patentu nejde ani tolik o text, který je relativně vágní a popisuje klasické chytré hodinky. Tam už toho opravdu nejde příliš mnoho nového vymyslet. Zajímavé jsou však technické výkresy, které tento patent doprovází. Je z nich totiž jasně vidět, kde se jihokorejská společnost inspirovala. Níže najdete obrázky jak výkresů patentu, tak první rendery Apple Watch se kterými Apple přišel krátce po představení svých chytrých hodinek. Podobnost rozhodně není zcela náhodná.

Samsung-Wearable-Device-patent-filing-Apple-Watch-005
Samsung-Wearable-Device-patent-filing-Apple-Watch-drawings-001
Apple-Watch-marketing-material-images
Samsung-Wearable-Device-patent-filing-Apple-Watch-drawings-002

Zdroj: iDownloadblog

Dnes nejčtenější

.