Zavřít reklamu

turi-logo-stacked-1200x1047Apple se opět vydal na nákupy a tentokrát si odnesl technologický startup Turi, za který zaplatil 200 milionů dolarů, tedy necelých pět miliard korun. Společnost Turi se zaměřuje na umělou inteligenci, především pak na strojové učení. Turi je čerstvá společnost z roku 2013, kterou vytvořila parta počítačových nadšenců, kteří chtěli vytvářet programy, jenž se dokáží sami učit.

V současné době Turi nabízí několik softwarových řešení upravených na míru pro umělou inteligenci. Software se dokáže učit na základě zkušeností a dokáže předpokládat nebo předvídat. Dokonce je v portfoliu společnosti také software, který je schopen předvídat podvod.

To co je však pro Apple zřejmě nejzajímavější je software, který se dokáže naučit zvyky svého uživatele. Software tak automaticky zjistí že vstáváte okolo 7 hodiny ráno, zuby si čistíte zhruba dvě minuty a pijete každý den tři kávy. Právě tuto technologii by Apple mohl využít a propojit se Siri, která by tak uživatelům dokázala ještě více usnadnit život.

Otázkou je, zda Apple využije společnost jako takovou nebo si z ní vezme pouze software, případně nějaký ten důležitý patent kterým Turi disponuje. Akvizici prozatím Apple ani společnost Turi oficiálně neoznámily, ovšem o všem informoval například server The Verge nebo agentura Bloomberg a Reuters.

turi-800x513

*Zdroj: bloomberg.com

Dnes nejčtenější

.