Zavřít reklamu

Hoco Ghost 3D icon

Znáte to. Koupíte si nový iPhone a k němu automaticky i za pár stovek nějaký obal. Když ale telefon vybalíte, obal nasadíte, tak po pár dnech zjistíte, že stejně máte takový pocit, jako kdyby nebyl váš nový miláček chráněný pořádně, něco totiž pořád chybí. Je to samozřejmě ochrana displeje, protože když telefon spadne na roh chodníku nebo prostě na jakýkoli nerovný povrch displejem dolu, můžete znovu vytahovat peněženku a platit tisíce za opravu. Přitom stačí jen nalepit ochranné sklo za pár stovek a je po problémech. A právě jedno takové se nám dostalo do redakce na otestování – Hoco Ghost 3D.

Popravdě jsem si dával s recenzí trochu na čas, a to hlavně z toho důvodu, že jsem tak trochu doufal, že mi telefon někdy spadne a já budu moct Hoco Ghost 3D pořádně otestovat. Bohužel se tak nestalo, přitom se mi podařilo za minulý půlrok zničit hned tři podobná skla. Můj iPhone 6s, na který jsem si sklo nalepil, se mi ale na zem schválně házet moc nechtěl, a tak se pojďme podívat, zda mi Hoco Ghost 3D během těch několika týdnů vyhovovalo při běžném používání a jaké přináší výhody či nevýhody.

Sklo dostanete v balení společně s hadříkem, mokrým ubrouskem a samolepkou. Trochu mě zaskočilo, že nikde nebyl návod a dokonce ani žádný postup nakreslený na krabičce. Společnost Hoco pravděpodobně počítá s tím, že už máte nějakou tu praxi s lepením skel a budete tedy vědět, jak přesně postupoval. Já jí naštěstí měl, a tak jsem nejprve použil mokrý ubrousek k očištění největších nečistot, pak displej vyleštil suchým hadříkem a nakonec odstranil poslední smítka prachu samolepkou. Následně jsem vzal už samotné sklo, přiložil přesně na displej, aby seděly všechny otvory a zatlačil na prostředek. Sklo se už samo všude přilepí a poslední bublinky stačí vytlačit pomocí přiloženého hadříku.

Hoco Ghost 3D baleni

Co se mi hned na první pohled zalíbilo, byly zahnuté hrany skla, které tak pěkně kopírují lehce zakřivený displej (resp. krycí sklo displeje) na iPhonu 6 a 6s. Nikde tak nic neřeže, a to hlavně ani při gestech na displeji, když chcete například přejet zleva doprava pro návrat v iOS zpět.

Samozřejmostí je i podpora 3D Touch displeje na novém iPhonu 6s a 6s Plus. Předtím jsem několik měsíců neměl na displeji svého iPhonu 6s žádné sklo. Před a po nalepení Hoco Ghost 3D nebyl jediný rozdil při používání 3D Touch. Na displej není se sklem potřeba nijak více tlačit. Gesta citlivá na sílu stlačení fungují úplně stejně jak se sklem, tak i bez skla a tudíž Hoco Ghost 3D v tomto směru žádná omezení nepřináší.

Sklu bych ani po pár týdnech používání neměl co vytknout, kdybych si po čase nevšiml, že se trochu uvolňují dva rohy. Zbylé dva drží do teď jako přikované, ale na pravé straně nahoře i dole jsou lehce povolené. Ve své podstatě by to ani nevadilo, protože uvolněných rohů si všimnete opravdu jen v momentě, když je pečlivě zkoumáte. Jenže jakmile nasadíte nějaký tenoučký obal, tak je problém na světě. Tenké hrany obalu, které chrání i strany telefonu, se totiž pod uvolněné sklo dostanou a nadzvedávají uvolněné rohy. Je ale možné, že jsem měl jen smůlu na nějaký horší kousek nebo jsem si možná uvolnění rohů způsobil nějak sám, i když si toho vědom nejsem a ani jsem sklo na telefon nelepil na dvakrát, kdy by mohlo dojít k nějakému uvolnění.

Hoco Ghost 3D FB

Resumé

I tak si ale myslím, že Hoco Ghost 3D je skvělá ochrana za málo peněz. Měl jsem tu čest vyzkoušet už několik podobných skel a musím přiznat, že rozdíl mezi tímto a dvakrát dražším kouskem od jiné značky, které jsem recenzoval na konci minulého roku, není snad žádný. Hoco Ghost 3D působí opravdu bytelně a věřím, že pokud vám s ním spadne telefon například na hranu skleněného stolu, tak můžete být v klidu, displej vašeho iPhonu přežije.

iPouzdro
Hoco Ghost 3D 2
Hoco Ghost 3D 3
Hoco Ghost 3D 1

Dnes nejčtenější

.