Zavřít reklamu

apple_campus_2_icon_230x230Není to tak dlouho, co jsme vás informovali o tom, že by se Apple mohl stát oficiálním distributorem elektrické energie. Jakkoliv šílené se to může zdát, dává to absolutní smysl. Plánovaný Apple Campus 2 má být 100% energeticky soběstačný a většinu své elektrické energie bude brát z vlastních solárních panelů a energetických článků. Přebytečnou energii by ovšem rádi prodávali dál a právě o zisk licence se v poslední době snažili. Kalifornský regulační úřad jim dnes dal zelenou a jakmile bude Apple Campus 2 hotový, společnost bude moci nabízet přebytečnou energii dalším spotřebitelům. 

Společnost si založila dceřinou firmu s názvem Apple Energy LLC, která bude distribuci přebytečné elektrické energie spravovat. Povolení přišlo z Amerického federálního regulačního úřadu a uděluje Applu povolení prodávat elektrickou energii, která byla získaná ze solárních panelů, které má společnost postavené v Kalifornii, Arizoně a Nevadě.

Společnost vlastní zařízení disponující celkovým výkonem 20MW v Nevadě, 130MW v Kalifornii a 50MW v Arizoně. Samotná kalifornská elektrárna by byla schopná dodávat elektrickou energii pro více než 10 tisíc domů. Jak se můžete podívat v tomto videu, konstrukce Campusu 2 postupuje opravdu velice rychle a konstrukce solárních panelů je téměř u konce. Celý komplex má být hotový do konce letošního roku, takže první přebytečná elektrická energie by se mohla dostávat k zákazníkům už v průběhu příštího roku.

apple-solar-array1

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.