Zavřít reklamu

microsoft_store-iconMicrosoftu se v poslední době příliš nedaří, tedy alespon co se pozice zaměstnavatele týká. Poté co v květnu oznámil v souvislosti s prodejem divize „loupých“ telefonů Nokia propuštění 1850 zaměstnanců, připočítá k nim nyní dalších 2850 zaměstnaců, které společnost propustí a opět se bude jednat o zaměstnance bývalé Nokie.

Když před dvěma lety Microsoft Nokii kupoval, získal akvizicí 32 tisíc zaměstnanců, ovšem během dvou let jich téměř 30 000 dostalo výpověď. Jen v loňském roce se Microsoft rozloučil se 7400 zaměstnanci a letos to budou další. To že akvizice Nokie nebyla tím nejlepším krokem v historii Microsoftu je veřejným tajemstvím od doby…., no vlastně ještě pár dní předtím než ji koupil.

Nokii získal Microsoft za 7,2 miliardy dolarů, ovšem do dnešního dne je podle magazínu Business Insider účetní ztráta spojená s akvizicí již 7,6 miliardy dolarů, to tedy znamená, že Microsoft přišel díky Nokii celkově o téměř 15 miliard dolarů.

V současné době Microsoft ovládá pouze méně než tři procenta mobilního průmyslu co se tržního podílu týká. Microsoft se samozřejmě nemůže jen tak vzdát jakéhokoli podílu na mobilním trhu, ovšem pokud bude pokračovat tak jak pokračuje v současné době, jediné co bude dělat, je každoročně odepisovat miliardy dolarů.

Je tedy otázkou, co se do budoucna změní. Již letos Microsoft odprodal celou divizi „hloupých“ telefonů Nokia, ovšem to asi stačit nebude k tomu, aby konečně prorazil na trhu, na němž prozatím příliš nedokázal.

 

Nokia_Apple_Samsung

Dnes nejčtenější

.