Zavřít reklamu

VirnetXMáme tu teprve úterý a už se na světě objevily dvě možné změny soudních sporů, kterých se Apple účastní. Včera jsme psali o tom, že dnes už legendární patentový spor se Samsungem, ohledně kopírování designu iPhonu, se možná bude znovu přezkoumávat a Samsung by nakonec nemusel platit nic. Něco velmi podobného se však děje nyní a ten kdo by měl být placení zproštěn bude tentokrát Apple. Jedná se o soudní spor se společností VirnetX, který se táhne už dlouhých 6 let a Apple měl původně společnosti zaplatit téměř 626 milionů dolarů.

Společnost VIrnetX je takovým klasickým patentovým trollem, který skupuje různé patenty a pak po společnostech vymáhá uhrazení jejich porušení. Soudní spor s Applem se táhne už od roku 2010 s tím, že se na něj postupně nabalují další a další dodatečné žaloby. V únoru letošního roku však vynesl americký soud rozsudek, dle kterého má Apple společnosti VirnetX zaplatit 625,6 milionů dolarů, za porušení patentů týkajících se například FaceTime, iMessage a dalších služeb. Nově byl však tento rozsudek zvrácen a Cupertinská společnost tak nebude muset platit nic.

Texaský soudce Robert Schroeder smetl původní návrh žaloby a rozsudek ze stolu s tím, že se prý předchozí soudci nechali ovlivnit dřívějšími soudními spory Applu, týkající se různých patentových válek. Tím byli prý ovlivněni natolik, že nedokázali objektivně posoudit tento případ, čímž vznikl neférový rozsudek. Celý proces se tak znovu otevře a bude se řešit nanovo v září. Zatím tedy Apple nic platit nemusí a jak to tak vypadá, situace zůstane stejná i v září.

court house

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.