Zavřít reklamu

apple-samsung-scales-iconPatentové války mezi Applem a Samsungem se odehrávají jíž několik let. Společnosti mezi sebou bojují na několika frontách, ať už se to týká patentů ohledně telefonů, tabletů nebo obecných technologií. Jakmile skončí jeden, objeví se další a takto se to táhne už věčnost. Tentokrát se však jedná o ten nejdůležitější patentový spor a to ohledně údajného plagiátorství ze strany Samsungu, v případě designu mobilních telefonů. Jedná se o proces z roku 2011 a v současné době se řeší, zda-li se nebude projednávat znovu, v nižší soudní instanci, což by znamenalo, že by se mohl původní rozsudek přehodnotit.

Samsung totiž požádal americký nejvyšší soud o to, aby celý spor znovu předal nižší soudní instanci, kde by mohlo dojít k jeho znovuotevření a zrevidování vydaného rozsudku, který v roce 2012 nakázal, že se Samsung dopustil patentového podvodu a musel tak Applu zaplatit téměř miliardu dolarů jako kompenzaci.

Velká část tohoto rozsudku však byla v roce 2015 zrušena a Samsung tak musel zaplatit jen něco přes polovinu, přesněji 548 milionů dolarů. Ty už společnost zaplatila, teď však ale doufá v to, že jí v případě úspěchu budou peníze vráceny.

Hlavním cílem Samsungu je to, že by prý neměli platit za celkový počet prodaných telefonů Applu, jelikož patent který porušily, se týká pouze designové části produktu, nikoliv celého telefonu. Částka, kterou musel Samsung zaplatit, byla totiž vypočítána z celkového počtu prodaných iPhonů, za specifické období. Samsung chce však tento přístup napadnout, jelikož prý nekopírovali celý telefon se všemi komponenty, ale pouze jeho design.

130807185754-apple-vs-samsung-620xa

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.