Zavřít reklamu

icon_emoji
Dnešní čtvrtá beta verze iOS 10 přinesla kromě dalších novinek také více než 100 nových smajlíků. V drtivé většině případů se jedná o smajlíky ženského pohlaví, aby Apple docílil rovnoprávnosti pohlaví. Uživatelé si tak nově mohou vybrat mezi ženským a mužským pohlavím, když chtějí poslat emotikon nějaké profese nebo aktivity. 

V předchozích verzích systému bylo možné vybrat většinou jen muže jako cyklisty, plavce, policisty a další pracovníky a ženy zase jen jako masérky nebo kadeřnice. Všechny zmíněné profese a některé další je tak nyní možné vybrat jak v ženské, tak i v mužské variantě a pochopitelně i v několika barvách pleti, což byl pravděpodobně hlavní cíl Tima Cooka, když byl zvolen jako CEO Applu.

Nové emotikony přichází po změnách v Unicode, které byly implementovány v červenci. Komunita Unicode totiž schválila 33 mužských a ženských emotikonů a Apple tak jako první přichází s aktualizací. Změny v Unicode však zahrnovaly i profese jako kuchaře, vědce nebo doktora, které však Apple do nového systému nepřidal.

ios10beta4emoji

Dnes nejčtenější

.