Zavřít reklamu

apple car iconJe to jen několik dní, co jsme vás informovali o tom, že se do Applu vrátil bývalý špičkový zaměstnanec, Bob Mansfield, který dlouhou dobu ve společnosti působil jako guru přes hardware a byl u zrodu všech zásadních Apple produktů v tomto tisíciletí. Proslýchalo se, že dostal na povel projekt Apple Car a nyní se začínají dostávat na světlo světa další zajímavé informace, které s jeho příchodem velmi souvisí. Podle agentury Bloomberg se ubírání projektu nyní soustředí na technologii autonomního řízení, což by znamenalo poměrně výrazný posun v celém přístupu k projektu.

Podle Bloombergu Apple zatím zcela neopouští ideu o výrobě samostatného vozu, ovšem podstatně více se chtějí soustředit na vývoj samotné technologie autonomního řízení, která by se poté dala eventuálně licencovat jiným výrobcům automobilů, kteří by ji mohli využívat. V současné době se tak celý vývojový proces „Projektu Titan“ rozdělil na dvě části. Jedna se soustředí na vývoj vozu jako takového a druhá se zaměřuje jen a pouze na problematiku autonomního řízení.

S rozšířením vize projektu se také váže nové personální posílení. Do Applu tak přišel Dan Dodge, který působil v automobilové divizi Blackberry, kde stál v čele vývojového týmu pro automobilové infotainment systémy. Dodge se tak, stejně jako všichni pracující na projektu Titan, zodpovídají přímo Mansfieldovi, který se pak zodpovídá přímo Timu Cookovi. Pod Mansfieldem údajně fungují tři speciální týmy lidí. Tým zaměřený na software, druhý na senzory a třetí na hardwarové inženýrství.

Pod Mansfieldovým vedením prý Apple vede agresivní kampaň, skrze kterou chce do společnosti dostat co nejvíce odborníků na dané obory. Poslední zprávy přinesly informaci o tom, že se projekt o rok zpozdí. Dle současných informací však všechno jede jak má a je tedy možné, že se předpoklad roku 2020 zase stane aktuálním.

applecar-800x450

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.