Zavřít reklamu

kulate slozky pruhledny Dock iconVětšina by asi řekla, že na rozdíl od Androidu nelze na iPhonu bez jailbreaku upravit vzhled systému. To ale není tak úplně pravda. Jde to, stačí jen vědět, jak na to. Dnes vám totiž ukážeme, jak si na domovské obrazovce udělat kulaté složky a průhledný Dock s hlavními aplikacemi. O těchto tricích jsme již psali, jenže byly značeně omezené a navíc nebylo možné je aplikovat najednou. Dnes tu máme ale přeci jen propracovanější trik, kdy je možné si najednou upravit jak vzhled složek, tak i spodního Docku.

O vše se postarají speciálně upravené tapety a dobrou zprávou je, že jich je na výběr hned několik, tudíž si stačí jen vybrat. Na výběr máte ze dvou druhů tapet – jedny jsou čisté a druhé s barevným pruhem uprostřed. Trik funguje na iOS 9.3 a novějších, a také na všech podporovaných iPhonech, iPodech touch a iPadech (netestováno na 12,9″ iPadu Pro). Jediné, co stačí udělat, je postupovat podle návodu níže a za minutku máte nastaveno.

  1. Ze svého iPhonu navštivte přes Safari (ne přes Facebook prohlížeč) tuto nebo tuto stránku
  2. Vyberte si tapetu, která se vám líbí nejvíce a poté na ní podržte prst
  3. Zvolte Uložit obrázek
  4. Nyní jděte do aplikace Fotky a vyhledejte staženou tapetu
  5. Klikněte vlevo dole na ikonu sdílení
  6. Ve spodním slideru zvolte Použít jako tapetu
  7. Přepněte se z Perspektiva na Obrázek a zvolte Nastavit
  8. Z nabídky zvolte volbu Na plochu případně můžete i Na obojí

Nyní, když se vrátíte na domovskou obrazovku, budete mít kulaté složky a průhledný spodní Dock. Návod funguje i pro iOS 10, ačkoli podle autorů funguje správně s iOS 9.3. Na iOS 10 fungují bezproblémově kulaté složky, ale spodní Dock není zcela průhledný. Částečně ano, ale je tam vidět mírný přechod. Jak ale můžete vidět na videu níže, na iOS 9.3 by měl být Dock zcela průhledný.

kulate slozky pruhledny Dock FB

Dnes nejčtenější

.