Zavřít reklamu

Firefox for iOS iconMozilla vydala aktualizaci svého prohlížeče Firefox pro iOS, která přináší pozměněné uživatelské rozhraní a zajišťuje rychlejší prohlížení webových stránek. Podle vývojářského týmu se Firefox výrazně zlepšil i po stránce spotřeby, nově totiž baterii vašeho iPhonu případně iPadu nebo iPodu touch vybije o něco pomaleji.

Mozilla konkrétně uvedla, že Firefox nyní využívá procesor až o 40% méně a paměť o 30%. Je prý však důležité brát na vědomí, že snížení využití se může u každého uživatele lišit v závislosti na tom, jaké zařízení má a jaké stránky ve Firefoxu navštěvuje.

Jak už jsme uvedli výše, Firefox se dočkal také nového designu. Přidána byla například nová nabídka v toolbaru, díky které se rychle dostanete k často používaným funkcím prohlížeče – od přidání záložky až po vyplnění textu na stránce.

Vývojářský tým se také snažil zlepšit uživatelský zážitek při spravování panelů na malých obrazovkách smartphonů. Nově tak v prohlížeči najdete volbu, díky které můžete zavřít všechny panely najednou nebo můžete rychle znovu otevřít nedávno zavřenou stránku.

Firefox bude automaticky blokovat zbytečné Flash prvky pro lepší prohlížení

[appbox appstore id989804926]

Dnes nejčtenější

.