Zavřít reklamu

cook_iconVčerejší konferenční hovor s akcionáři, na kterém Apple ohlásil své ekonomické výsledky za třetí fiskální kvartál, byl plný zajímavých informací a malých střípků, které můžeme poskládat do obrazu jakési dlouhodobé strategie společnosti. Jedním z mnoha témat, o kterých mluvil sám Tim Cook, byla augmentovaná realita (augmented reality, dále pak AR). AR je v dnešní době na vrcholu uživatelské a vývojářské pozornosti, zejména kvůli úspěchu hry Pokémon Go! Apple se tak musel zařadit do fronty a také tento současný trend zmínit. Prý do této oblasti, v současné době, investují mnoho peněz a nehodlají s tím jen tak přestat.

Cook byl dotázán na názor ohledně AR na základě toho, jak obrovsky úspěšná je v současné době hra Pokémon Go. Podle něj je pro Apple AR jednou z těch důležitějších priorit už nějakou dobu. Úspěch hry Pokémon Go je prý zářným příkladem toho, co se stane, když vyjde opravdu inovativní hra/aplikace. Je ovšem nutné podotknout, že úspěch P:GO je z velké části také ovlivněn samotnou značkou Pokémon. Hra Ingress, která je od stejných vývojářů a funguje v podstatě stejně, není zdaleka takovým úspěchem. Takže inovace a novátorství možná, ale rozhodne je třeba jej doplnit značkou která táhne masy.

AR dle Cooka nabízí obrovský potenciál do budoucna, zejména pak v oblasti komerčních příležitostí pro společnosti. Celý princip AR se prý může ve velmi blízké budoucnosti rozvinout do něčeho obrovského a je možné, že se z této technologie stane samostatná platforma. Tak jako tak to prý bude velké. V minulosti se spekulovalo o tom, že Apple chystá AR/VR brýle, je tedy možné, že na základě úspěchů AR v poslední době, se tohoto produktu v blízké budoucnosti opravdu dočkáme. Pokud Apple vkládá do AR takové finanční prostředky, jsem velice zvědavý na to, kdy spatříme nějaké výsledky z tohoto jednání, nebo se jen jednalo o klasický PR speech s tím, že Apple nechce zůstat v současných trendech pozadu.

pokemon-go-image

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.