Zavřít reklamu

Sad Apple logo iconZveřejnění ekonomických výsledků společnosti Apple, které proběhlo včera večer, již tradičně rozjíždí kolečko analytických informací o tom, jak si kde Apple vedl. Kde si pohoršil, kde si polepšil, co je nyní důležitým trhem, kde musí společnost zabrat a tak dále. Jedna z těch zásadnějších informací je tak, jakým způsobem Apple propadl v Číně, tedy, do současné doby, v druhém nejdůležitějším trhu hned po USA. A propad to není jen tak ledajaký. Meziroční tržby se propadly o více než 33% a Apple zde vydělal o více než 4 miliardy amerických dolarů méně.

Čína je pro Apple opravdu důležitým trhem. V posledních měsících se zde však objevuje jeden problém za druhým. Ať už se jedná o patentové spory, problémy s výrobou či negativním postojem státního aparátu vůči společnosti. Apple to zde zkrátka nemá jednoduché. Včera večer navíc Tim Cook potvrdil, že se jim za uplynulý kvartál příliš nedařilo. I přes to ale zůstává „optimistický ohledně budoucího růstu a dalších příležitostí„.

Cook také zmínil, že dle operátora China Mobile, prodává Apple daleko více telefonů, než ostatní výrobci. Nadále však zůstává Cook velmi pozitivní a budoucnost v Číně vidí jako „opravdu dobrou„. Horší meziroční výsledky prý způsobily také problémy se stabilitou čínské měny. Nezapomněl zmínit, že se bude v zemi otevírat již 41. Apple Store. Meziroční výnosy v Číně klesly z 13 na 8,9 miliard amerických dolarů. Kvůli tomu již není Čína pro Apple 2. největším trhem a její místo zaujala Evropa, která Applu vydělala něco přes 9,6 miliard USD.

apple money

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.