Zavřít reklamu

skenoka icon
Další fáze vylepšeného zabezpečení pro chytré telefony by mohly být zaměřeny na oči, pokud je tato nová zpráva nějaký náznak budoucnosti. V DigiTimes konstatují, že v budoucnosti budou skenery duhovky dalším velkým krokem pro zabezpečení mobilních zařízení a na základě informací poskytnutých z publikací z „průmyslových zdrojů“ jmenují celou řadu různých značek, které v dohledné budoucnosti aplikují tuto technologii. Konkrétně se říká, že jedním z prvních výrobců bude Samsung s odhady, že se blížící Galaxy Note 7 bude chlubit novou technologií. Apple nezaostává a odhaduje se, že naváže s vlastním skenerem duhovky v iPhonech v roce 2018.

„Očekává se, že Samsung ovlivní všechny výrobce tím, že vydá svou novou vlajkovou loď podporující technologii rozpoznávání duhovky v druhé polovině roku 2016, zatímco Apple je pravděpodobně zavede v nových iPhonech až v roce 2018,“ naznačuje zdroj.

O Applu se dost dlouho říkalo, že do biometrických technologií skáče po hlavě, spolu se zprávami sahajícími až do roku 2014. Některé zvěsti dokonce navrhují, že by Apple mohl představit nové technologie, které buď skenují oči nebo obličej vlastníka iPhonu k odemknutí telefonu, již příští rok.

Apple dokonce v posledních měsících provedl některé pozoruhodné akvizice společností, které by mohly zvýšit toto úsilí, včetně firmy na rozpoznání tváří Emotient a Faceshift, což je společnost, která se zaměřuje na 3D rendering. Apple má také patenty, které nastiňují budoucnost, v níž je Touch ID implementovaný přímo v displeji a umožňuje vyrobit displej zcela bez rámečků.

Co si myslíte o myšlence skeneru duhovky v telefonech vy?

skener oka

Zdroj: iPhoneHacks

Dnes nejčtenější

.