Zavřít reklamu

Evutec Wood SI Bamboo icon
Nedávno jsme tu měli recenzi na trojici obalů od Evutec, přičemž šlo o levnější obaly s netradičními designovými prvky. Dnes tu máme jejich jakési nástupce, které jsou vyrobeny z prémiových materiálů, konkrétně ze dřeva a karbonu, a navíc jsou určené přímo do oficiálních Apple Storů, kde se prodávají po celém světě. Do redakce jsme na testování dostali hned čtyři varianty těchto obalů – dva dřevěné a dva karbonové. Pojďme si tedy po několika týdnech testování shrnout, jak si obaly vedly a zda stojí za to si za jejich prémiovost připlatit.

Hned na začátek bych měl zmínit, že obaly, které se prodávají v Apple Storech, musí splňovat opravdu přísná kritéria, a tak si jejich výrobci nemohou dovolit používat nějaké levnější materiály, ani zanedbat jejich zpracování. To se samozřejmě podepíše na konečné ceně obalu, a tudíž ani Evutec Wood a Evutec Carbon nejsou výjimkou.

Všechny čtyři recenzované obaly jsou zpracované úplně stejně, liší se jen použitým materiálem na zadní straně a barvou. Právě proto je budu popisovat dohromady v podstatě jako jeden obal, protože nabídnou stejné vlastnosti. Jediné, v čem se lehce liší, je to, jak sedí na telefonu. Řekl bych totiž, že oba karbonové obaly jsou po nasazení o něco pevnější a drží na iPhonu jako přikované, přičemž dřevěné jsou o něco měkčí.

Evutec Wood Carbon FB

Obaly chrání iPhone ze všech stran a kryjí dokonce i všechna postranní tlačítka. Chráněný je i přepínač pro zapnutí tichého režimu, který je však s obaly mírně zapadlý, a tak je nutné pro posunutí nahoru nebo dolu používat nehet, což je asi vůbec jediná nevýhoda. Postranní tlačítka se s nasazeným obalem mačkají poměrně snadno, jsou totiž v těchto místech měkčí a obzvlášť u Evutec Wood není potřeba při stisknutí power buttonu nějak více tlačit. Ale testoval jsem již obaly, u kterých se mi postranní tlačítka mačkala i o něco snadněji, ovšem i spoustu jiných, kde byla mnohem tvrdší.

Chráněná je i přední strana, protože obal mírně přesahuje přes hranu displeje, a tak se nemusíte bát pokládat telefon displejem dolů, protože bude skutečně chráněný, a to i v případě pádů, tedy pokud telefon nespadne displejem přímo na hranu stolu. Pokud ale na displej nalepíte nějaké ochranné sklo, což mám například já, jak můžete vidět na přiložené fotografii, tak je telefon skutečně chráněn ze všech stran a navíc sklo vyrovná displej přesně s vyššími hranami obalu.

Evutec Wood Carbon 1

Všechny čtyři obaly jsou tenké jen 0,7mm, přitom ochrání iPhone opravdu spolehlivě. Důležité je i zmínit, že pouzdra mají speciální pětivrstvý nátěr, který zaručí, že je obal odolný proti poškrábání. Evutec Carbon i Wood také splňují vojenské drop-normy, což znamená, že jsou odolné vůči vysokým a nízkým teplotám, teplotním šokům, vlhkosti, plísním atd.

Obaly Evutec Wood jsou, jak už název napovídá, vyrobené ze dřeva. První je vyrobený konkrétně z bambusu a druhý ze stromu meruňky. Můžete být ale v klidu, dřevo je těženo ze zodpovědně zpravovaného a udržovaného lesa. Jednovrstvá lisovaná dýhová vrstva zdobí ale jen záda, po stranách je obal gumový, aby se mohl snadno nasazovat a zase sundavat, a také hlavně, aby se v případě pádu tolik nepoškodil a utlumil náraz. Na druhou stranu obaly Evutec Carbon jsou vyrobené z kevlarového vlákna, ovšem karbonová jsou opět jen záda. Hrany jsou gumové úplně stejně jako v případě dřevěných obalů.

Pokud si chcete na svůj prémiový telefon nasadit i prémiový obal z ne tak běžných materiálů, pak by mohl být Evutec Wood nebo Carbon právě pro vás. Zpracované jsou na jedničku, na telefonu sedí perfektně, skutečně jej ochrání a přitom jsou poměrně tenké. Nevýhodou může být cena, která se vyšplhala na 1199 Kč, ale to u obalů z Apple Storů není nic neobvyklého. Obzvlášť, když jsou vyrobené z těchto materiálů.

iPouzdro
Evutec Wood Carbon 2
Evutec Wood Carbon 3
Evutec Wood Carbon 4
Evutec Wood Carbon 5

Dnes nejčtenější

.