Zavřít reklamu

20111020apple_securityEdwarda Snowdena dnes již zná snad každý. Nejznámější tzv. whistleblower proslul tím, že vynesl tajné informace o funkci zpravodajské a špionážní služby NSA. Spustil tím tak informační lavinu, která světu ukázala, jak snadné je kohokoliv na světě špehovat, aniž by o tom poškozený člověk věděl. Snowden se nyní musí ukrývat v Rusku, jelikož po něm jdou americké úřady, ale v Rusku rozhodně nezahálí. Připravuje speciální projekt, který má vytvořit specializovanou bezpečnostní nadstavbu pro každý iPhone. Jedná se o kryt, který kontroluje přístup k SIM kartě a datům.

Snowden na projektu spolupracuje se známým hackerem Andrew „Bunnie“ Huangem. Jedná se o zvláštní kryt, který není určen k tomu, aby chránil telefon před pády či jiným fyzickým poškozením, ale aby ochraňoval před nechtěnými a cizími zásahy jako je třeba odposlech, nabourání se do SIM karty či zneužíváním ostatní konektivity.

Místo klasické SIM karty se do telefonu vloží modul z krytu a do samotného krytu se až pak vloží SIM karta. Obal se pomocí SIM slotu napojí na interní obvody telefonu a dokáže tak zjistit a reagovat na případné externí hrozby s tím, že SIM karta zůstane mimo vnitřní okruh a tak mimo nebezpečí. Dle Snowdena se jedná o ještě dokonalejší způsob „vypnutí“ telefonu, než je režim letadlo. Stejně tak se dá díky tomuto zařízení telefon kompletně zlikvidovat, v případě padnutí do špatných rukou. Na zadní straně krytu je malý zobrazovací panel a tlačítka, za pomocí kterých s ním uživatel pracuje. Hotový produkt by měl být k dispozici příští rok, ovšem jedná se o velice specifický produkt pro velice specifické účely. Pro většinu lidí to tedy bude spíše zajímavost, než něco co by využívali každý den.

screen-shot-2016-07-21-at-9-52-08-am

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.