Zavřít reklamu

Apple Car icon 2Sever The Information zjistil od tří bratrů Briana, Kevina Michaela Sumner, kteří údajně pracují na Apple Car, že auto od Applu, který ve společnosti prozatím označují jako Project Titan, nakonec nespatří světlo světa už v roce 2020, ale až v roce 2021. Na konci minulého roku se dokonce proslýchalo, že Apple Car by mohl Apple představit už v roce 2019, ale jisté problémy zpomalily vývoj elektrického auta, a tak se jej dočkáme o něco později.

Na vině je především to, že v lednu odešel ze společnosti Steve Zadesky, což byl podle všeho vedoucí projektu Titan, který na autě pracoval už od roku 2014, a tak Apple musel samozřejmě hledat náhradu, čímž se věci zkomplikovaly. Na zpomalení vývoje se pravděpodobně podepsaly i jisté komplikace při vývoji, což ostatně předpovídal i CEO Tesly Elon Musk, který před několika měsíci prohlásil, že Apple Car v roce 2020 ještě nebude a že už Applu stejně promeškal příležitost a přichází se svým elektrickým autem pozdě.

Společnost má tedy před sebou ještě pěkných pět let vývoje, během kterého se ještě mohou změnit plány a je také dost možné, že projekt nakonec upadne v zapomnění. Podle The Wall Street Journal je ale projekt označený jako schválený, a tak se zdá, že Apple jeho vývoj plánuje skutečně dokončit a auto po roce 2020 představit.

Apple Car iCar Titan

*zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.