Zavřít reklamu

iPhone 7 iPhone 8 home button iconÚspěch nadcházejícího iPhonu 7 je velmi diskutabilní. Už nějakou dobu se objevují protichůdné informace o tom, o jak úspěšný iPhone půjde. Většina komentářů je negativních a vyzdvihují malou inovaci a stále schopné současné generace. Jiní naopak tvrdí že nový model bude, tak jako tak, stát za to. Na toto téma se v poslední době také objevilo mnoho průzkumů a na výsledky jednoho z nich se podíváme nyní. Jednalo se o online průzkum provedený mezi majiteli iPhonů a otázka zněla, zda-li si uživatelé koupí nový model i přes to, že nepůjde o nějaké revoluční zařízení. Pouze 9% odpovědělo kladně.

Na základě průzkumu se zjistilo, že pouze 9,3% majitelů iPhonů si koupí nový model i za předpokladu, že se nebude jednat o nějaký drasticky vylepšený model. 11,4% respondentů uvedlo že je to možné, ale ne pravděpodobné. 33,3% pak odpovědělo že do nového modelu pravděpodobně nepůjdou a 45,9% odpovědělo naprosto negativně. Dále dotazník řešil přechod Applu na tříletý vývojový cyklus. 34% respondentů uvedlo, že se tomuto cyklu přizpůsobí a budou kupovat nový mobil každé 3 roky, místo současných 2 let. Dalších 35% lidí uvedlo, že se budou chovat pravděpodobně stejně.

Celý průzkum byl proveden na 525 respondentech, což není nijak závratný reprezentativní vzorek, ale nějakou vypovídající hodnotu má tak jako tak. Výsledek v podstatě reprezentuje trend, který se objevuje v posledních několika měsících. Lidé nemají o nové modely takový zájem, jelikož inovace upadá, zásadní novinky se neobjevují a současné modely stárnou podstatně pomaleji, než jejich sourozenci 3-4 roky zpátky. Předloňský iPhone 6 je stále velice dobře použitelným telefonem a je nepravděpodobné, že většina jeho majitelů slepě skočí po nově představeném iPhon 7. Největší pozornost se tak upíná až na příští rok, kdy podle všech dosavadních informací má konečně vyjít ten „revoluční“ model.

poll
iPhone 7 Plus Space Black dual camera FB

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.