Zavřít reklamu

skype-icon-iphoneSkype je jedním z nejpopulárnějších programů na PC/Apple hardwaru. Využívají ho miliony lidí po celém světě a pro většinu uživatelů se jedná o jeden z nejzákladnějších programů, který na svém počítači mají. Na mobilních telefonech/tabletech už není jeho důležitost tak markantní, ale spousta lidí ho stále používá jako alternativu ke psaní či videotelefonování. Na dnešním oficiálním Skype Blogu Microsoft oznámil, že počínaje říjnovým updatem, bude mezi minimální požadavky zaveden systém iOS 8 nebo jeho počítačový sourozenec OS X Yosemite. Ti co disponují starším softwarem budou mít funkcionalitu Skypu velice omezenou.

Například uživatelé využívající OS X Mountain Lion budou mít úplnou smůlu a Skype jim prostě nepůjde. Naopak uživatelé staršího iOS než je iOS 8 o možnost používat Skype nepřijdou. Jeho funkce budou pouze výrazně osekané, aplikace ale fungovat bude. Důvod je velmi jednoduchý – Microsoft se chystá převést veškeré operace a infrastrukturu programu do cloudu.

Společnost se momentálně snaží vymanit funkcionalitu Skypu ze způsobu peer-2-peer, na kterém fungovala doposud. Podle nich nový rámec fungování podstatně vylepší například posílání souborů, videohovory a další plánované funkce. Microsoft vyzývá všechny uživatele k tomu, aby nezapomínali aktualizovat své programy/aplikace v momentu, kdy se jim nová verze nabídne. V současné době by mělo službu Skype využívat více než 300 milionů aktivních uživatelů za měsíc. Poslední zásadní update iOS verze proběhl téměř před rokem, v říjnu 2015, kdy přinesl některé zásadní funkce pramenící z, tehdy nového, iOS 9.

Skype-6

Zdroj: Appleinsider

Dnes nejčtenější

.