Zavřít reklamu

Pokémon GO icon 2
Možná si v poslední době říkáte, že bychom se měli přejmenovat na „Letem světem Pokémonem“ namísto „Letem světem Applem“, protože články o pokémonmánii zveřejňujeme každý den, ale zase tak horké to není. Hra Pokémon GO je totiž i pro Apple dost důležitá a kalifornskou společnost moc těší, jak se jí daří. Za prvé je tu to, že hra je kromě Androidu dostupná už jen na iOS, a tak Windows Phone ztrácí ještě více na atraktivitě, kterou stejně nikdy neměl. Za druhé je tu ale i to, že hra Applu nemálo vydělává.

Analytička Laura Martin ze společnosti Needham & Company totiž předpovídá, že díky 30%, které jdou Applu do kapsy z každého in-app nákupu, vydělá společnost během 12-24 měsíců pěkné 3 miliardy dolar, což je v přepočtu nějakých 73 miliard českých korun.

Ve srovnání s doposud nejvýdělečnější hrou Candy Crush je to hodně slušný nárůst. Ta totiž vydělala každý rok 1 miliardu dolarů, ale platících hráčů v Pokémon GO je prý 10krát více, a tak se pochopitelně očekávají i mnohem větší výdělek pro Apple, než doposud. Jen pro srovnání – za minulý rok vydělal App Store Applu 20 miliard dolarů, tudíž pokud by 3 miliardy vydělala jedna jediná hra, byť klidně i za 2 roky, šlo by o obrovský úspěch.

Jenže hráči Pokémon GO jsou jak utržení ze řetězů a nakupují v aplikaci jako šílení. Někteří dokonce i hru hrají jako šílení. Například v New Yorku naboural 28letý muž do stromu, když chytal Pokémona, další dva muži spadli z patnáctimetrového útesu v San Diegu, čtyři mladíci museli být zachránění z lomu, když se pět hodin neukázali a bylo po nich vyhlášeno pátrání a nakonec policie ze Severního Irska musela hráčům vysvětlovat, že věta „Ale tam byl Pokémon Zubat“ rozhodně nestačí jako důvod, proč se vloupali do cizího domu. No a pokud by vám ani to nestačilo, tak mrkněte na video níže.

Pokémon GO Apple FB

*zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.