Zavřít reklamu

Netflix iconNetflix posledních několik let dominuje na trhu předplatitelských služeb, které se týkají streamování video obsahu. Společnost si už několik let buduje neustále se rozvíjející platící základnu uživatelů a napomáhá si mimo jiné tím, že přichází s velmi kvalitními a originálními seriály, jako třeba House of Cards. Nyní se ovšem čísla předplatitelů značně propadla a to z jednoho velice jednoduchého důvodu. Před dvěma lety mohli zákazníci uzavřít smlouvu, díky které za službu platily 7,99 dolarů měsíčně. Letos však smlouva vypršela, nebo vyprší, a podle nové musí tito zákazníci platit 9,99 dolarů. A problém je na světě.

Ve zprávě pro investory to uvedl CEO Netflixu, Reed Hastings. Uvádí, že došlo k neočekávanému a nešťastnému propadu celkového počtu předplatitelů, které pramení z důsledku změněné finanční politiky společnosti. Poplatek necelých 8 dolarů za měsíc byl se službou spjat od úplného počátku. V roce 2013 přišel Netflix se svými nejúspěšnějšími seriály (Orange is the New Black a House of Cards) a najednou se do služby nahrnulo obrovské množství nových klientů. Od roku 2014 však společnost zvedla ceny, a o to 2 dolary měsíčně, na současných 9,99 dolarů.

V současné době mají uživatelé na výběr, buď zaplatí plnou částku, nebo budou platit pořád stejně, ale přijdou o možnost streamování ve Full HD kvalitě. Společnost si pro druhý kvartál vytyčila cíl nárůstu o 532 000 platících zákazníků v USA a 2,1 milionů zákazníků celosvětově. To se jim ale nepodařilo a na základě toho klesly akcie společnosti o zhruba 15%. Společnost zaznamenala nárůst o 160 000 nových předplatitelů v USA a o 1,7 milionu celosvětově. Hastings uvedl, že zvýšení poplatků je velmi často vyhledávaným heslem na Googlu a uživatelé z něj rozhodně nejsou nadšení. Proto leckteří volí úplný odchod od služby. Byly by pro vás také 2 dolary (cca 51 korun) dostatečným důvodem k odchodu?

Netflix

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.