Zavřít reklamu

Pokémon GO iconNejvětší fenomén posledního týdne je bezesporu Pokémon GO. I přes to, že hra byla dostupna jen ve třech zemích, řešil a stále jí řeší v podstatě celý svět. Nedávno zavítala také do Evropy, a to konkrétně nejprve do Německa a poté do Velké Británie. Nyní se k těmto evropským státům připojuje také Itálie, Španělsko a Portugalsko, kde je od dneška hra Pokémon GO dostupná v App Store a Google Play. Pokud bude tempo rozšiřování hry stejné jako doposud, mohla by se dostat do České republiky a na Slovensko během následujících dnů. Je ale také možné, že si budeme muset počkat i nějaký ten týden.

Vývojáři při samotném spuštění hry slíbili, že Pokémon GO dostupná bude celkově v 200 zemích světa. To ale ještě nevěděli, jak populární se hra stane a že jejich obří servery budou sotva zvládat nápor hráčů jen ze tří zemí. I z tohoto důvodu bylo rozšiřování hry zpočátku pozastaveno, dokud Nintendo problém nevyřeší. Zdá se, že společnost už se se zmíněnými problémy poprala a nové země, kde je hra dostupná, přibývají jako po másle.

Že je hra Pokémon GO opravdu úspěšná dokazují i akcie společnosti Nintento, které se vyšplhaly na šestileté maximum. Odhadem hra vydělává každý den 1 600 000 dolarů, a to díky in-app nákupům, protože jinak je v App Store i Google Play ke stažení zdarma. O velkou část výše uvedené částky se postará samozřejmě Apple App Store, přičemž 30% z každého nákupu jde do kapsy samotnému Applu, tudíž na úspěšnosti vydělává také pěkné peníze.

Jen v USA má aplikace Pokémon GO v Google Play Store a Apple App Store přes 7,5 milionu stažení. Zajímavý je také fakt, že má už více uživatelů denně, než populární sociální síť Twitter a lidé jí dokonce používají častěji, než samotný Facebook.

pokemon-go-fb

*zdroj: Macrumorstechcrunch

Dnes nejčtenější

.