Zavřít reklamu

Pokémon iconVčera jsme vás informovali o problému, který postihuje hráče Pokémon Go, kteří se do hry přihlašují za pomocí svého Google účtu. iOS nepodporuje konkretizaci nastavení práv a tak přihlášení přes Google může způsobovat nadměrné využívání dat (čímž se vyčerpává FUP) a nechtěný přístup vývůjářů k datům, které jsou na Google účtu k dispozici. Včera večer vyšel další update, který by měl, mimo jiné, tyto problémy řešit. Vzhledem k tomu, že hra u nás stále není oficiálně dostupná, je pro aktualizaci opět potřeba přehodit účet z Českého/Slovenského na Americký.

Update verze je označená číslem 1.0.1 je od včerejšího večera k dispozici pro US App Store. Pokud jste instalaci hry prováděli podle našeho návodu, k aktualizaci se stačí v nastavění opět nalogovat na svůj US účet a aplikaci následně klasicky aktualizovat. Mimo problémy s využíváním dat řeší update ještě několik dalších věcí.

Zejména vývojáři odstranili nepříjemnost, která způsobovala logout v případě ztráty připojení. Nyní už se nebudete muset pokaždé přihlašovat, když na chvíli ztratíte signál. Stejně tak se zlepšila stabilita hry. Nyní se při přihlašování také ukáže hláška o tom, co všechno aplikace z Google účtu může využívat. Nově hra také podporuje push notifikace.

Stále je ovšem možné využít postupu o kterém jsme psali posledně, a místo Google účtu používat pro přihlášení Pokémon Trainer Club. Dobrou zprávou pro ty, co netrpělivě očekávají domácí vydání je fakt, že dnes v poledne byla hra oficiálně vydaná v Německu. Evropský roll-out by tedy mohl být v plném proudu a oficiální dostupnost v ČR by mohla být za rohem. Pro ty, co nechtějí čekat, stále platí náš snadný a rychlý návod na stažení přes US App Store.

pokemon_go

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.