Zavřít reklamu

ADSApple právě spustil novou stránku v rámci svého oficiálního webu, ve které informuje o tom, že na podzim letošního roku příjde s reklamami ve vyhledávání. Jedná se o efektivní a snadný způsob jak propagovat aplikace ve výsledcích vyhledávání. Prozatím je funkce omezena pouze na US App Store a reklamy budou k dispozici jen pro aplikace, to znamená, že nelze propagovat nic mimo aplikací v rámci App Store.

Algoritmus pracuje s tématem aplikací, kdy uživatel vyhledává aplikaci například facebook, ovšem Apple mu ve vyhledávání nabídne vaši sociální síť, tedy například Twitter. Reklamy mají být co nejvíce relevantní a nemají žádný vliv na soukromí uživatelů.

Zásadním faktorem pro reklamy je snadnost použití kdy si vývojář může jednoduše propagovat vlastní aplikaci pár kliknutími a umožní mu tak dostat se dopředu v rámci App Store. Uživatel neuvidí reklamy na aplikace které již má zkaoupeny nebo staženy a taktéž uvidí reklamy které jsou mu demograficky a geograficky blízké.

app store ad

Reklamy se zobrazí jen tehdy, když jsou skutečně relevantní a mohou pomoci uživateli najít alternativní aplikaci. Zajímavé je, že výovjáři platí za reklamu jen v momentě, kdy uživatel propagovanou aplikaci stáhne a zaplatí. Navíc Apple tvrdí, že používá zcela nový aukční systém pro reklamy a vývojáři tak platí vždy spravedlivou cenu, co to znamená však netušíme.

Reklamu můžete kdykoli spustit a zastavit, není limitována žádnou minimální útratou ani závazkem a můžete si nastavit denní limity na útratu. Nemusíte být odborníky na marketing, stačí když v nastaveních Applu ukážete aplikace které chcete propagovat a on automaticky vytvoří reklamu a připojí ji k relevantním vyhledáváním. Vývojáři mají již dnes přístup do beta verze placených reklam na App Store a to přímo zde.

app store ads

 

 

Dnes nejčtenější

.