Zavřít reklamu

pokemonHra Pokemon Go! se v podstatě přes noc stala hitem a obrovským fenoménem. Zatím tedy oficiálně pouze v Austrálii, USA a na Novém Zélandu, avšak existují způsoby, jak se do hry zapojit i od nás. Psali jsme o tom v tomto článku. Herní mánie je tak obrovská, že s sebou přináší velmi zajímavé příběhy jednotlivých hráčů. Těch hráčů je takové množství že na to logicky zareagovaly také akcie společnosti Nintendo, která vlastní třetinu práv na vše, co se značky Pokemon týká. Od vydání hry vzrostly akcie společnosti o více než 25%.

Pokemon Go! vyšla minulý týden a na webu se od té doby neřeší téměř nic jiného – sem tam se objeví výsledky Eura a společensko-politická situace v USA. Pokemon Go! je prostě všude. Hráči se chlubí svými úspěchy a společnost Nintendo také. Hodně lidí očekávalo, že tato dlouho očekávaná hra bude hitem, a že z toho bude Nintendo nějakým způsobem těžit. Málo kdo ale čekal takový nářez.

Akcie společnosti zaznamenaly nárůst o 25%, čímž se hodnota společnosti zvedla o nějakých 7,5 miliardy dolarů. Za jeden týden. To je neskutečně pozitivní výsledek a také nejlepší hodnota akcií společnosti od roku 1983. Podle ohlasů herní komunity to zatím na nějakou bublinu, která by měla splasknout, nevypadá. A to běží servery pouze na malé části světa. V Evropě bude hra bezmála stejně populární jako je v USA. O Asii ani nemá smysl psát. Vypadá to tedy, že pro Nintendo (a také Niantic a The Pokémon Company) bude letošní rok extrémně pozitivním. Pokud někdo před měsícem nakoupil akcie společnosti, má slušně vyděláno.

Pokemon-GO-iOS-screenshots

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.