Zavřít reklamu

iPhone 7 Space Black iconiPhone 7 se pomalu ale jistě blíží ale jeho plánované vydání doprovází spousta protichůdných prohlášení a nejistota. Měli jsme tu mnoho zpráv o tom, že letošní model nebude nijak závratný prodejní trhák, avšak nově zveřejněný průzkum společnosti Insurance2Go napovídá, že by ve skutečnosti k nějaké zásadní prodejní katastrofě dojít nemělo. Faktem je, že trh mobilních telefonů v poslední době spíše stagnuje. Převratné novinky se už neobjevují jedna za druhou, technologie postupuje pomaleji a uživatelé jsou přesyceni. Uvidíme tedy, jak to letos s iPhonem dopadne, tento průzkum je ale pozitivní.

Insurance2Go je specialista na pojištění mobilních telefonů, tabletů, notebooků a jiných přenosných zařízení. Na jejich průzkum reagovalo více než 1000 respondentů, respektive více než 1000 uživatelů, kteří momentálně používají iPhone. Dle průzkumu pak více než 50% respondentů plánuje na podzim nákup nového iPhonu.

Dle autorů průzkumu spousta lidí uváděla, že příliš nevidí důvod, proč by měli nový telefon kupovat, že jim bohatě stačí ten aktuální. Právě nedostatek nových a revolučních funkcí je spojen s jakousi stagnací trhu, s čímž se také váže hlad uživatelů po nových zařízeních. Letošní iPhone je také kontroverzní s odstraněním 3,5mm konektoru, což je zásah, který může spoustě lidem vadit. Naopak pozitivem je (konečně!) odstranění základní 16GB varianty a její nahrazení 32GB variantou. Tak jako tak je zde ale spousta uživatelů, kteří jsou zvyklí svůj telefon obměňovat ob generaci, tudíž přejdou z modelu 6 na model 7 automaticky. V USA jsou navíc ceny telefonů trochu někde jinde než u nás. Když se do toho pak započítají i slevy od operátorů v případě smlouvy, Dvouletá obměna telefonu pak není žádný velký problém.

iphone box

Zdroj: BGR

Dnes nejčtenější

.