Zavřít reklamu

iOS 10 ofiko iconJak už jistě většina z vás ví, včera odpoledne Apple zpřístupnil beta verze macOS Sierra a iOS 10 všem, kteří touží po tom si tyto nové systémy vyzkoušet. Po nějaké době, po kterou probíhal uzavřený betatesting, a vyšly 2 velké updaty, se Apple rozhodl že potřebuje širší testovací základnu. V minulém článku jsme vás informovali o tom, jakým způsobem se můžete do veřejné bety přihlásit. Teď se podíváme na to, co vás čeká v iPhonu, do kterého si nový iOS 10 nainstalujete. A zda-li to má pro běžného uživatele vlastně smysl. 

V první řadě je opět potřeba připomenout, že Apple výrazně nedoporučuje instalovat tento software na vaše primární zařízení. Beta verze je plná chyb a existuje zde reálné riziko omezené funkčnosti, případně také ztráty souborů. Apple se kryje tím, že uživatelům radí, aby si betu instalovaly pouze na své záložní iPhony/iPady/iPody.

Pokud tedy používáte váš telefon/tablet denně, instalace doporučená není. Tato konkrétní beta verze je poměrně stabilní, ale jako každý software v této fázi vývoje, má také své chyby. Základní aplikace, jako například Facebook, Camera+ apod. fungují, jiné však mají funkci omezenou a způsobují pády systému. V současné verzi jsou známy problémy s CarPlay, kontrolním centrem, notifikačním centrem, zprávami, hudebním přehrávačem a obecnou funkcí systému. Je možné, že žádné z těchto chyb nezaznamenáte, ale na druhou stranu je velice pravděpodobné že ano. Proto se doporučuje instalace na zařízení, kde vám takovéto nedostatky nezpůsobí žádné problémy.

Optimalizace softwaru také není ideální a na výdrži baterie je to znát. Tak jako tak ale můžete testovat nové a napjatě očekávané funkce, jako vylepšené zprávy, notifikační centrum, vylepšený Apple Music, přepracovanou úvodní obrazovku a mnoho dalších věcí. Jak se do bety dostat se dočtete v tomto článku. Ve videu níže je pak popsáno, jestli vám stojí za to beta iOS instalovat.

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.