Zavřít reklamu

Android Apple iOS iconV podstatě už od samotného počátku App Storu a Google Play (dříve Android Market) se drží taková tradice, že vývojáři v drtivé většině případů nejprve vyvíjejí aplikaci pro iOS a pokud se jí zadaří, tak udělají i její alternativu pro Android. A proč tomu tak je? Odpověď je jednoduchá. Peníze. Majitelé iPhonů a iPadů totiž v App Store utratí mnohem více peněz a je větší pravděpodobnost, že si aplikaci koupí, než aby ji nějakým způsobem kradli, což se o Android uživatelích říct nedá.

To ostatně potvrzuje i nová studie analytiků Mark May a Jim Suva z Citigroup Global Markets, kteří svým výzkumem zjistili, že rozdíl mezi Android a iOS uživatelem, co se průměrné utracené částky v obchodě s aplikace týká, je obrovský, dokonce vyšší, než byste možná čekali.

Nejzajímavější a nejkonkrétnější jsou samozřejmě čísla. Podle studie utratil v roce 2015 uživatel z jednoho svého Apple zařízení průměrně 52 dolarů což je nějakých 1270 Kč. Když nakoukneme ke konkurenčnímu Androidu, tam uživatel utratil z jednoho zařízení  za celý rok průměrně jen 5,70 dolarů, což je přibližně 140 Kč.

To znamená, že z jednoho Apple zařízení se za rok průměrně utratí 9,1krát více peněz za aplikace, hry, předplatné a in-app nákupy, než utratí průměrný Android uživatel za celý rok v Google Play. Zajímavé také je, že tato hodnota oproti minulému roku vzrostla, protože v roce 2014 jedno iOS zařízení utratilo 7,7krát více, než jedno zařízení s Androidem.

1467837372342

*zdroj: appleworld

Dnes nejčtenější

.