Zavřít reklamu

Majdy-iPhone-7-iconVydání nového modelu iPhone 7 je za rohem, výroba už jede na plné obrátky a výrobci plní své zakázky, které si Apple naporoučel. Ohlášení nového modelu proběhne již tradičně v září s tím, že očekávaný prodej bude od října a dál. V několika vlnách podle trhů, jak je pro Apple zvykem. Taiwanský server DigiTimes teď přišel se zajímavou informací, a to že se Apple snaží donutit své dodavatele k tomu, aby prodávali za nejnižší množnou cenu. Apple si chce za každou cenu zachovat své marže i přes to, že celkový výnos z mobilního trhu upadá.

Tržby na trhu smartphonů meziročně klesají a společnosti tak nevydělávají tolik, kolik by si představovaly. Apple na to jde od podlahy a snaží se donutit své dodavatele k tomu, aby mu prodávaly svoje komponenty do iPhonů za nejnižší možné ceny. Zkouší to jak nátlakem na samotné dodavatele, tak vytvářením konkurenčního boje mezi různými dodavatelskými společnostmi. To vše s cílem zachovat současnou úroveň marží.

Report který zveřejnil server DigiTimes zmiňuje pouze zahraniční dodavatele, zejména pak z Asie. Mezi ty, na které již Apple nastoupil patří například společnost Foxconn, Largan, Precision a Pegatron. Menší subdodavatelé pak o přízeň a zakázky bojují mezi sebou, z čeho Apple samozřejmě těží. Jak Applu tato strategie vyjde, uvidíme v prvním kvartále příštího roku, kdy se tato ekonomická strategie projeví. Uvidíme tedy, zda-li bude pro Apple letošní rok lepší, než byl ten loňský.

iPhone 7 Space Black 14

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.