Zavřít reklamu

Apple-vs-SpotifyMinulý týden jsme vás informovali o jakési přestřelce, která proběhla mezi společností Apple a Spotify. Vše se týkalo podmínek, kterými si údajně Apple posiluje svou pozici v oblasti streamování hudby. Společnosti Spotify se nelíbí podmínky, jaké Apple využívá v rámci předplatitelských služeb aplikací v Appstore. Dle zástupců Spotify tím využívají své monopolní postavení a znevýhodňují pozice konkurenčních služeb. Původně to Apple odmítl jakkoliv komentovat ale v pátek se nakonec oficiální prohlášení objevilo. Spotify obviňují z toho, že šíří lži a polopravdy, a že to vše uvedou na pravou míru. 

Vedoucí právního oddělení Apple, Bruce Sewell, zaslal svému protějšku ve Spotify dopis, který následně zveřejnil server BuzzFeed. Právní zástupce Applu v něm mimo jiné zmiňuje, že je z dosavadního průběhu sporu a chování protistrany zklamaný a že mu přijde, že si chce Spotify vydobýt výjimku z podmínek, které jsou pro všechny stejné.

„Nemůže zde být pochyb o tom, jak moc služba Spotify těží se své přítomnosti v App Store. Od té doby co v obchodě je, to jest. od roku 2009, naše platforma umožnila více než 160 milionům uživatelů přístup k této streamovací službě, což ve finále znamená příjem pro Spotify ve výši stovek milionů dolarů. Proto nám přijde alarmující, že v současné době žádáte o výjimku z podmínek, které jsou pro všechny nastavené úplně stejně. Naše pravidla naopak konkurenčnímu boji pomáhají, rozhodně mu neškodí. To že nabízíme vlastní službu, která je pro ostatní konkurencí, nijak neovlivňuje to, jak se ke svým konkurentům chováme. Ať už se jedná o Spotify, Google Play Music, Amazon Music, Tidal, Pandora a mnoho dalších. Všichni mají stejné podmínky.

Právník tak odmítá jakékoliv nařčení z toho, že Apple využívá svého monopolního postavení na trhu. Podotýká, že kritizovaná pravidla App Storu existovala daleko dřív, než vůbec Apple Music spatřila světlo světa. Pokud vás tato problematika zajímá, celý dopis je k dispozici zde

spotify vs apple music

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.