Zavřít reklamu

Apple Car icon 2

Spekulací ohledně Apple Car stále přibývá. Apple si nedávno zaregistroval tři domény, které souvisí s autem od Applu. Apple si také najímá ty nejlepší experty na elektromobily. Vše tedy naznačuje tomu, že budeme již brzy potkávat na silnicích novou automobilovou značku, kterou bude právě Apple. Nově v ulicích San Francisca začaly jezdit speciální neoznačené dodávky, které jsou až po střechu napěchovány různými čidly. Mnoho lidí se ale domnívá, že dodávky si najal Apple, a to kvůli připravovanému Apple Car. IT odborníci se shodují, že vozy nové generace jsou schopny vytvořit 360° obraz.

Nové zmiňované vozy využívají také LIDAR, který dokáže vytvořit skutečně přesné body, což naznačuje, že by mohl být Apple Car „samořídící“ automobil. LIDAR společně s dalšími senzory, může vytvořit základní navigační systém pro autonomní vozidla.

Server Bussines Insider se všiml neoznačené dodávky Ford minulý týden. V dubnu byla spatřena podobná dodávka v blízkosti kanceláří Applu. Dalo by se říct, že projekt Apple Car je jakýmsi veřejným tajemstvím. Docent Ryan Eustice uvedl, že kombinace senzorů na automobilu poukazuje na to, že automobil mapuje okolní terén a může vytvářet data pro autonomní automobil.

Apple již své označené monitorovací automobily má, ale dodávka je jediná, která má celkem čtyři LIDARY. LIDAR je metoda dálkového měření vzdálenosti na základě výpočtu doby šíření pulsulaserového paprsku odraženého od snímaného objektu. Na samotném automobilu nalezneme desítky nejrůznějších barev.

Mystery_mapping_van-780x521
Mystery_van_camera_wheel_encoder
Mystery_van_Lidar
Mystery_van_Lidar
Mystery_van_cameras_and_GPS
lidar

*Zdroj: Cultofmac.com

Dnes nejčtenější

.