Zavřít reklamu

Facebook iOS iconFacebook opět přepracoval svůj hlavní algoritmus na zobrazování nových příspěvků a změny jsou v podstatě stejné, jako vždy – více příspěvků od běžných uživatelů a méně od stránek. Možná si říkáte, že Facebook změny provádí jen pro dobro uživatelů, ale samozřejmě je to přesně naopak. Nejpopulárnější sociální síť totiž jen chce, aby si stránky zaplatily za to, že bude jejich příspěvek vidět, protože přesně tak Facebook vydělává. Čím méně oslovených lidí nesponzorovaným přsípěvkem, tím větší pravděpodobnost, že si stránky za propagaci zaplatí. Běžným uživatelům se tak bude zobrazovat více reklam.

Na druhou stranu, pokud jste obyčejný uživatel Facebooku, přinese vám nový algoritmus převážně pozitiva, tedy pokud upřednostňujete intelektuální příspěvky od svých přátel. Facebook tak nyní myslí hlavně na ty, které máte ve svém profilu přidané jako členy rodiny. Ti totiž mají přednost a příspěvky od nich se vám budou zobrazovat jako první a nejčastěji. Hned za nimi budou následovat lidé, které znáte i osobně. To Facebook pozná tak, že se s nimi fotíte (jste označeni na stejné fotografii) nebo navštěvujete společně stejná místa a informujete o tom své přátele prostřednictvím statusu (př: cítíte se nadšeně s uživatelem Blabla u bazénu).

Facebook se pro změny rozhodl především proto, aby zachoval celý koncept sociální sítě, jejíž cílem je spojovat lidi a jejich rodiny. „Pokud uživatel na své zdi vidí jen příspěvky od stránek a značek, pak je méně aktivní a nepřidává příspěvky“ uvádí Vanity Fair.

Facebook FB
zdroj: cydiaos

*zdroj: iDropNews

Dnes nejčtenější

.