Zavřít reklamu

apple_campus_2_icon_230x230Červen utekl jak voda a s počátkem nového měsíce tu máme také nové video zachycující postup stavby supermoderního Apple Campus 2. Za červen se toho událo docela dost a na videu, které si jako vždy můžete prohlédnout na konci  článku, je to opravdu vidět. Celková silueta komplexu už začíná konkrétněji připomínat původní návrhy a vše to do sebe pomalu začíná zapadat. Ještě aby ne, stavební práce mají skončit do konce letošního roku. V červnu se udělalo nejvíce práce na energetických systémech, tj. solárních panelech, rozvodnách a obrovských napájecích bateriích. 

Za poslední měsíc toho stihli stavební dělníci opravdu požehnaně. Skoro by možná stálo za to celý měsíční progres porovnat a ukázat to stavebním firmám u nás, aby viděli jak se to dělá a že to jde, když se chce (a musí). Pokud bude konstrukce pokračovat podobnou rychlostí po zbytek roku, dokončení prací před letošním silvestrem nabírá velmi reálné obrysy. Pojďme se ale podívat na seznam věcí, které se za červen změnily.

Hlavní změnou, kterou budova za poslední měsíc prošla, je instalace obrovského množství solárních panelů a palivových článků. Stejně působivá, jako kvanta těchto panelů, jsou také obrovská skleněná okna, která se začala rozšiřovat po vnitřním okruhu budovy.

Cílem Applu je, aby byla nová centrála ze 75%  napájená obnovitelnými zdroji energie. Zejména pak energií solární. O zbylých 25% se postará externí dodavatel solární energie First Solar.

V další části videa dron krouží nad samostatnou budovou R&D centra, která se již také pěkně rýsuje. Vedle je pak vstup do „Apple Theater“, který je obklopen záhadným stavením, které vypadá jako zárodek obřího venkovního amfiteátru. Obrovské fitness centrum pro zaměstnance už je také očividně krátce před dokončením, stejně tak jako gigantický garážový komplex. Celý Apple Campus 2 by měl pojmout zhruba 13 000 zaměstnanců a měl by být dokončený do konce roku s tím, že veškeré stěhování začne z kraje roku 2017.

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.