Zavřít reklamu

Hajek iPhone 7 iconiPhone 7, nebo jak se vlastně bude jmenovat, je za dveřmi. Za necelé tři měsíce by mělo dojít k jeho představení a jak se zdá, Apple je poměrně opatrný, co týče představ o zájmu zákazníků. Tato opatrnost, nebo spíše obezřetnost, chcete-li, se projevila v objednávce čipů, které si společnost nasmlouvala u svých hlavních dodavatelů. Jak se podle posledních informací zdá, Apple letos neočekává takové tržby na které byl zvyklý z předchozích let, naopak. A podle toho to také vypadá s objednávkami samotných čipů, které jsou ještě nižší než loni.

Společnost ASE se zabývá příjmem a distribucí objednávek na systémové čipy všelijakých elektronických zařízení. Během posledního konferenčního hovoru zástupci společnosti nepřímo potvrdili to, že letos Apple očekává nižší zájem o nový iPhone, než v předchozích letech. „Náš velký klient z USA je letos poněkud více konzervativní, co se týče velikosti objednávek. V oblasti smartphonů, většina ostatních společností má naopak nepatrně agresivnější přístup a objednává více než Apple. „

Podle velkého množství odhadů nebude ani letošní iPhone pro Apple tím rekordním a naváže se tak na slabší prodeje z předchozího období. Analytici to přičítají přesycenosti trhu a malé inovaci, která odrazuje potenciální zákazníky od nákupu nových zařízení. Většině zákazníků stačí současné (nebo předchozí) modely a nemají žádný vážný důvod k tomu, aby kupovali novější výrobek. Nejžhavější novinka letošního iPhonu má být odstranění 3,5mm jack konektoru, což není zrovna to, po čem by zákazníci toužili. Další slavnou novinkou by měla být duální kamera, která je zatím ale spíše marketingovým prvkem než něčím, co donutí lidi k nákupu nových telefonů. Vypadá to tedy, že Apple opět čeká poněkud slabší rok..

iPhone 7 Plus dual camera 4 FB

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.