Zavřít reklamu

Apple TV 4 2015 iconTradičním ovladačům odzvonilo! Apple na WWDC představil nový způsob ovládání jejich Apple TV, a to za pomoci iPhonu, respektive speciální aplikace, která z iPhonu udělá ten nejgeniálnější dálkový ovladač, jaký si uživatelé televize mohli jen přát. O aplikaci Remote toho uživatelé dlouhou dobu moc nevěděli. Veškeré dostupné informace byly ty, které zazněli na červnové konferenci. Nedávno se první beta verze dostaly mezi lidi a server Macrumors dal dohromady krátké video o tom, jak vlastně celá aplikace funguje a co od ní může uživatel čekat. Video samozřejmě najdete na konci článku.

Nová aplikace Remote podporuje Apple TV 4. generace a novější, zároveň má být dostupná na všechna zařízení, na které půjde nainstalovat nadcházející iOS 10. Aplikace obsahuje všechny funkce, které uživatelé znají z původního Remote ovladače, mimo to však, vzhledem k tomu že to je vlastně iPhone, nabízí další mraky užitečných funkcí.

Pokud vám v televizi běží nějaká hudba, video nebo pořad, telefon zobrazí detailní popis toho, na co se uživatel zrovna dívá. Aplikace podporuje plnohodnotný režim „Now Playing“, společně s dedikovaným tlačítkem pro zobrazení menu a Siri. Navigace skrze operační systém se, stejně jako u klasického ovladače, provádí různými gesty. Aplikace dále kompletně podporuje Siri a to jak z hlediska hlasových příkazů, tak co se týče diktování jednotlivých písmen, například při vyhledávání filmu v databázi. Aplikace umí také využít gyroskopy, které se v iPhonu nachází, tudíž poslouží také jako ovladač při hraní her.

V současné době je aplikace dostupná pouze pro developery. Apple nezkonkretizoval, kdy chystá aplikaci vydat mezi své uživatele, ale obecně se předpokládá, že bude k dispozici společně s vydáním iOS 10, kterého bychom se měli dočkat někdy během podzimu, společně s novým tvOS. Tak jako tak současná betaverze vyžaduje minimálně iOS verze 9.3.2. takže existuje šance, že se vydání dočkáme o trochu dříve, ještě na stávající iOS 9.

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.