Zavřít reklamu

itunes icon

iTunes je jednoznačně nejméně oblíbenou aplikací, kterou kdy Apple vytvořil. Dříve sloužila především k synchronizaci a nákupu hudby. Dnes slouží také k přehrávání hudby i na počítači, a to pomocí streamovací služby Apple Music. Nyní uživatelé po celém světě hlásí chybu s přehráváním skladeb, které jsou kratší než 60 sekund. Chyba se týká verze iTunes 12.4.1 a je také možné, že souvisí se systémem OS X 10.11.5. Chyba se projevuje pouze při přehrávání hudby z Apple Music, které jsou přehrávány v Apple Music. Krátké lokální skladby jdou přehrát bez jediného problému.

Bug se projevuje tak, že pokud spustíte skladbu, která je kratší než 60 sekund, tak se ve vzácných případech přehraje. Vždy se ale stane, že se nebude přehrávat následující skladba – většinou se nespustí nebo se bude stále načítat do vyrovnávací paměti. Vše lze vyřešit až restartem samotného iTunes.

Člen fóra zahraničního portálu našel poněkud zajímavé vysvětlení problému: „Vypadá to, že Apple Music načítá další skladbu minutu před koncem aktuálně přehrávané skladby. To znamená, že se skladba načítá tak, aby si uživatel užíval nepřerušený poslech a nemusel čekat, než se další skladba stáhne ze serverů. Nicméně, pokud je skladba kratší než 60 vteřin, tak nikdy nezačne stahování následující skladby. To znamená, že iTunes čeká až se dokončí stahování skladby, které ve skutečnosti vlastně nikdy nezačalo a proto se další song nespustí

Problém nenastal v macOS Sierra nebo v iTunes 12.3. Chyba byla Applu nahlášena a měla by být snad vyřešena budoucí aktualizací iTunes.

*Zdroj: Macrumors.com

Dnes nejčtenější

.