Zavřít reklamu

whatsapp_icon

Dnes již v App Store nalezneme desítky chatovacích aplikací. Bezesporu mezi ty nejpopulárnější patří především Messenger, Viber, Telegram nebo WhatsApp. Apple chce jít s dobou, a proto na WWDC představil nové iMessage, které dokáží svými funkcemi konkurovat i ostatním aplikacím. Aby opět ostatní aplikace stále byly napřed, snaží se do nich vývojáři integrovat nové a pro někoho i celkem zásadní funkce. Novinky by měl brzy přinést i WhatsApp, který by měl uživatelům dát možnost sdílet oblíbené skladby, posílat větší emoji či dokonce vytvářet veřejné skupiny.

Screenshoty novinek zveřejnil německý blog Macerkopf, který nám všem dokázal, že Facebook, který WhatsApp koupil, to myslí s aktualizacemi vážně. Nejzásadnější novinkou by tedy mělo být sdílení hudebních skladeb s ostatními uživateli – vypadá to, že budou moci uživatelé sdílet jakoukoli skladbu, která je uložena lokálně na iPhonu nebo je k dispozici v Apple Music. Po odeslání songu se v aplikaci zobrazí malý multimediální přehrávač, což umožňuje hudbu poslouchat přímo v aplikaci.

whatsapp_musik_teilen2

Popravdě řečeno je opravdu velký problém sdílet skladby s přáteli přímo z iPhonu – zejména ty, které jste si například zakoupili na iTunes nebo přetáhli do iPhonu z počítače. Vývojáři se shodují na tom, že WhatsApp bude muset pravděpodobně překonat řadu překážek, aby byla funkce vůbec dostupná.

WhatsApp také přidá možnost vytvářet skupiny, do kterých získají uživatelé přístup skrz speciální odkaz. Dále se můžeme těšit také na větší emotikony. Zatím není jasné, kdybychom se měli novinek dočkat, protože obvykle trvá měsíce, než se nějaká „uniklá“ funkce ve finální verzi objeví.

whatsApp

*Zdroj: Cultofmac.com

Dnes nejčtenější

.