Zavřít reklamu

iphone_lightning_earpodsiPhone 7 a 3,5mm konektor. Téma, ze kterého se za poslední 3 měsíce snaží všichni vytřískat maximum. Nejdříve to začalo informací o tom, že Apple tento starý analogový konektor opustí. Následně tuto informaci dementovalo spoustu webů s tím, že to není pravda, a tato změna nastane až u dalšího modelu. Takto se střídaly různé protichůdné informace, ale v poslední době se tak nějak všeobecně předpokládá, že 3,5mm jack v novém iPhonu nakonec nebude. Teď přišla z Japonska zpráva, že Apple bude k iPhonu 7 přibalovat dnes používané sluchátka EarPods – s 3,5mm konektorem.

Podle informací, se kterými přišel web Mac Otakara, bude Apple ke svým novým iPhonům balit stejné EarPods, jaké balí poslední 4 roky. A stejné budou na obou koncích kabelu, takže se nedočkáme žádné konstrukční změny samotných pecek, ani na druhé straně v oblasti konektoru. Společně s nimi má pak být v balení originální redukce z 3,5mm na Lightning, která zajistí kompatibilitu s novým zařízením. Zdrojem této informace je tajuplný informátor z letošního Computexu, takže těžko soudit, jak moc pravděpodobná a pravdivá tato zpráva je.

V poslední době se totiž začaly objevovat informace o tom, že Apple aktualizuje současnou verzi EarPods právě mimo jiné i o Lightning konektor (eventuálně i BlueTooth konektivitu). Na konec se vše dozvíme v září, až Apple nový iPhone představí, ale pokud je na této zvěsti něco pravdy, značí to několik věcí. Za prvé se může zdát, že Apple prostě „nemá koule“ na to, aby protlačil nový (a v zásadě revoluční) standard v oblasti sluchátkové konektivity ve smartphonech. Za druhé je pak toto provedení poněkud kostrbaté. Na Apple pak obzvlášť, jelikož na podobné věci nejsou uživatelé prostě zvyklí. Těžko se spekuluje nad spekulací, ale pokud vše bude tak, jak Mac Otakara uvádí, znamená to, že Apple již není tak suverénně sebejistý ve svých rozhodnutích o nasazování nových technologiích. Zda-li tomu tak bude však uvidíme až v září. Do té doby můžeme jen spekulovat.

Apple Earpods sluchatka

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.