Zavřít reklamu

iOS 10 Settings dark mode iconVšichni jsme tak nějak čekali, že Apple na zahajovací konferenci WWDC, která se konala minulý týden v pondělí, ukáže nový Dark mode v iOS 10, ale ničeho podobného jsme se nedočkali. Jediným náznakem přímo od Applu, že by Dark mode měl skutečně dorazit, je aplikace Hodiny, která zahrnuje stopky, minutku, budík, světový čas a nově i asistenta probouzení, a která je právě od iOS 10 kompletně v černém kabátu.

Minulý týden se pak podařilo některým vývojářům aktivovat Dark mode v aplikaci Safari, iBooks, iTunes a Zprávy. Nyní jednomu z nich, konkrétně Andymu Wiik, který objevil tmavý režim vůbec poprvé právě v iMessage, se podařilo aktivovat Dark mode přímo v Nastavení iOS 10.

Vývojář pořídil screenshoty aplikace Nastavení v Dark mode v simulátoru iOS 10, kde je jednodušší upravovat kód systému a objevit tak doposud nepředstavené a mnohdy ještě vyvíjené funkce. Wiik tedy potvrzuje, že inženýři z Applu na tmavém režimu skutečně pracují a pravděpodobně se jej dočkáme někdy během léta, v některé z chystaných aktualizací bety iOS 10, která je prozatím dostupná jen pro registrované vývojáře.

Je dost pravděpodobné, že Apple chtěl představit Dark mode pro iOS 10 už na WWDC, ale nestihl tmavý režim dokončit pro celý systém tak, aby vypadal alespoň trochu k světu. Společnost totiž na konferenci ukázala Dark mode pro operační systém tvOS 10, což nabádá k tomu si myslet, že systém pro Apple TV nebude jediný, který bude tmavý režim nabízet.

Navíc Apple nedělá Dark mode jen proto, že po něm touží jeho uživatelé. Černá barva, která bude novému režimu dominovat, je totiž jako dělaná pro OLED displej, který má dorazit už v příštím roce na iPhone. OLED displeje mají totiž černou významně kvalitnější, než LCD displeje v současných iPhonech a navíc, pokud jí zobrazují, tak se neprodukuje žádné světlo, čímž výrazně šetří energii. Dalo by se tedy říct, že pokud byste měli iPhone s OLED displejem a měli neustále aktivní Dark mode, vydržel by vám iPhone na jedno nabití déle, než kdybyste měli aktivovaný současný, světlý vzhled.

dark-mode

*zdroj: twitter

Dnes nejčtenější

.