Zavřít reklamu

breathe

Během prezentace watchOS 3 nám Apple ukázal na WWDC 2016 také novou funkci, kterou Apple Watch disponují díky novému operančímu systému a tou není nic jiného než Breathe. Aplikace kterou na iPhone používám již roky jako apliakci třetích stran nyní přidal Apple přímo do Apple Watch a je rozhodně zajímavé se na ni podívat.

Myšlenka Breathe spočívá v každodenním stresu kolem nás, ze kterého nás dokáže aplikace alespoň na moment vytrhnout. Apple Watch vás vyzvou, abyste alespoň na krátký čas vynechali veškerý stres a soustředili se na to nejjednodušší co umíme již od první vteřiny narození, tedy na dýchání. Ve výchozím nastavení aplikace provede uživatele tak aby se nadech sedmkrát za minutu. Aplikace vám ukáže kdy máte nadechovat a kdy vydechovat.

Aplikaci si můžete přizpůsobit aby dechové cvičení trvalo až pět minut a můžete udělat od čtyř dechů za minutu až po deset za minutu. Na začátku vás aplikace požádá abyste mlčeli a svoji pzoronost věnovali dýchání. Následně se začnou na displeji iPhonu rozpínat a smršťovat kruhy tak, jak máte předem nastaveno a aplikace vám vizuálně pomůže dodržt rychlost dechu.

watchos3_breathe-800x533

Aplikace také využívá haptický motorek, který klepe na zápšstí a pomáhá vám udržet rychlost kterou nadechujete a vydechujete. Díky haptickému motorku můžete během tohoto cvičení také zavřít oči a oddat se naprosté relaxaci. Na konci cvičení se zaznamená váš „výkon“ a aplikace změří tep uživatele.

Apple uvedl že pro dechová cvičení v souvislosti s vyrovnáním stresu neexistují žádná studie, ovšem je zřejmé, že tato cvičení uživatele dokáží vytrhnout ze stresu a navíc mají pozitivní vliv na jisté oblasti mozku. Pokud tedy máte Apple Watch a watchOS 3.0, pak není příliš nad čím přemýšlet a vyzkoušejte si aplikaci Breathe sami.

Dnes nejčtenější

.