Zavřít reklamu

iPhone_6_curveNa začátek týdne tu máme další patent, který byl nově přiznán společnosti Apple. Ačkoliv se může zdát, že s tímto výmyslem přišel Apple trochu s křížkem po funuse, úplně tomu tak není. Jedná se totiž o patent, který se týká použití zahnutého skleněného displeje u iPhonu. Využití zahnutého displeje u telefonu již známe ze Samsungů řady Edge. Prvním Samsungem, který využíval zakřivení části displeje, byl model Galaxy S6 Edge, který přišel v roce 2015. Apple však svůj patent podal už v roce 2011 ale až teď byl americkým patentovým úřadem uznán. 

Jak již bylo řečeno, společnost patent připravila již v roce 2011 a hlavním tématem bylo využití zakřiveného skleněného displeje telefonu. Oproti současně používaným řešením (například u již zmiňovaného Samsungu Galaxy S6/7 Edge), však nejde pouze o část displeje. Dle patentu by měla být zahnutá celá přední část telefonu, která by navíc byla kompletně pokrytý plochou displeje. Zmizely by tedy otravné rámečky okolo a široké prázdné plochy nad a pod displejem.

V patentu je jasně znázorněn nákres telefonu, který disponuje displejem roztaženým téměř přes celou přední část zařízení i s pokrytými boky. Na horní straně se nachází pouze přední kamera a hovorový reproduktor. Jinak jsou celý předek a boky pokryty dotykovou obrazovkou. Na nákresu pak telefon nedisponuje fyzickými tlačítky, ale pouze grafickými prvky, které vykresluje displej (home button, volume button atd.).

iphone_wraparound_display_1-800x475

Vzhledem ke stáří tohoto patentu je na zařízení ještě starý 30 pinový nabíjecí konektor, který už nějakou dobu nahrazuje modernější Lightning. Tak jako tak do sebe ovšem začínají zapadat všemožné střípky, které by mohly odhalovat podobu chystaného revolučního iPhonu 8, který má disponovat jak zahnutým OLED panelem, tak by se měl zbavit fyzického Home Buttonu. Existují dokonce i koncepty na základě těchto informací a tohoto konkrétního patentu. Zatím to tedy vypadá, že letošní iPhone bude opravdu zase jen malým vylepšením, a Apple reálně přejde na 3 letý vývojový cyklus, díky kterému ta pořádná pecka přijde až za rok.

iPhone 8 curved OLED

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.