Zavřít reklamu

puska icon

Na iOS zařízeních nalezneme aktuálně stovky emotikonů, smajlíků a různých symbolů. Apple je obecně známý tím, že podporuje rovnoprávnost lidí bez ohledu na jejich rasu, pohlaví či sexuální orientaci. Do emoji klávesnice v iOS 9 přidal funkci, ve které si můžeme vybrat barvu pleti například obličejů. Apple se nyní stará především o bezpečí uživatelů a tvrdí, že emotikona pušky by měla být nadobro odstraněna z Unicode 9.0, prý může mít na lidi a především na děti velice špatný vliv. Apple je jedním z největších členů organizace Unicode, která je odpovědná za přidávání a správu emotikon.

Buzzfeed uvolnil na veřejnost emotikonu pušky, která byla údajně odeslána do kódovacího procesu Unicode 9.0, který by měl být uvolněn už tento měsíc. Nicméně přesto Apple zahájil diskuzi o odstranění emotikony a řekl, že Apple rozhodně emotikonu nepodpoří na svých platformách. Dokonce na stranu Applu se postavil i Microsoft, který také nesouhlasí s přidáním emotikony do Unicode 9.0.

Prezident Unicode, Mark Divis řekl, že výbor přesto rozhodl, že chce pušku označit jako emotikonu, ale bude pouze černobílá. Nakonec ale nebude součástí emotikona, která byla označena jako „Moderní pětiboj“, jednalo se o emotikonu ve které byl muž, který střílel z pistole.

Mnozí mohou považovat tah Applu a Microsoftu poněkud přitažený za vlasy, ale společnosti nechtějí, aby emotikony používaly především děti.

puska fb

*Zdroj: iPhoneHacks.com

Dnes nejčtenější

.