Zavřít reklamu

macOS 10.12 Sierra iconApple letos na WWDC představil pouze softwarové novinky, ovšem právě díky nim prozradil některé hardwarové novinky, kterých se v letošním roce dočkáme. Nové verze iOS a OS X totiž již v současné době obsahují také skryté kódy související s novými produkty Applu a bylo jen otázkou času, kdy vyplují na povrch.

Zdrojový kód první beta verze macOS Sierra naznačuje, že Apple skutečně plánuje přidat podporu pro OLED touchpad a potvrzuje tak informace, které již nějaký ten pátek kolují internetem. Některé nové API skryté uvnitř zdrojového kódu pro macOS 10.12 odhalují nejen podporu OLED touchpadu, ale také TouchID. Nové API bylo poprvé objeveno serverem Mac Generation a naznačuje, že nové Macbooky se skutečně dočkají OLED dotykové lišty mezi displejem a klávesnicí, které budou dynamicky měnit zobrazení podle aplikací spuštěných na počítači.

V prvním testovacím sestavení macOS Sierra je kromě zmínky o OLED liště také informace o biometrickém zařízení sloužícím jako vstupní zařízení, což je Touch ID. Taktéž se již podařilo najít informace o USB SuperSpeed, tedy o USB 3.1.

Dokumentace pro nové API uvádí jedinou informaci, že je technologie stále ve vývoji a vývojáři se bohužel víc nedozví. Je tedy otázkou kdy se nové MacBooky s výše uvedenými vychytávkami objeví, s největší pravděpodobností to však budou na podzim letošního roku společně s vydáním macOS Sierra.

Hajek MacBook Pro OLED FB

Dnes nejčtenější

.