Zavřít reklamu

MacBook Pro OLED koncept video iconPřed pár dny nám Martin Hájek ukázal, jak by měl vypadat letošní MacBook Pro, jenž by podle uniklých informací měl disponovat speciálním OLED displejem nad klávesnicí, který by ukázal informace o jednotlivých aplikacích. Martin Hájek nám předvedl svůj koncept na obrázcích, ovšem tentokrát je na čase, abychom se podívali na video, které ukazuje jak celý koncept funguje v praxi.

Designér ukazuje, že by se panel měnil podle toho, jakou aplikaci máte zrovna otevřenou nebo co zrovna chcete, aby se na něm ukazovalo, což je vcelku logické a ve finále tak bude panel pravděpodobně fungovat i na novém MacBooku. Martin ale naznačuje, že by OLED panel mohl v podstatě nahradit současný menu bar, tedy lištu, kterou naleznete úplně nahoře na obrazovce v OS X. Menu bar by byl nahrazený jen z části a na panelu by se tak ukazovaly nejdůležitější informace, jako je například aktuální datum a čas, připojení a stav baterie MacBooku.

Stejně tak by mohl panel posloužit jako rychlá aktivace Siri s následným zobrazením prostředí asistentky přímo na panelu. Panel by dokonce mohl ukazovat i progres stahování vašeho oblíbeného seriálu přes torrenty, ale samozřejmě i mnohem více. Vše by záleželo jen a jen na vývojářích a na tom, co jim Apple umožní s panelem dělat.

MacBook Pro OLED koncept video

Dnes nejčtenější

.