Zavřít reklamu

apple_campus_2_icon_230x230

Už koncem roku 2016 bude světu oficiálně představen Apple Campus 2, neboli Apple Space Ship (Kosmická loď). Nové sídlo Applu se již pomalu začíná rýsovat a už teď se jedná o velice dominantní budovu v Cupretinu, a to ještě není Campus 2 zcela hotový. V Cupretinu Apple sídlí již teď, konkrétně v ulici Infinite Loop a do nového Apple Campusu to Tim Cook má necelých 10 minut pěšky. Podle dostupných informací by se Apple měl kompletně přestěhovat do Campusu a budovy v ulici Infinte Loop prodat. Na serveru Dailymotion.com se objevilo video, které nám ukazuje jak to zatím vypadá uvnitř nové „kosmické lodi“.

Do staveniště získal bezprecedentní přístup kanál Popular Science, díky kterému můžeme nahlédnout do útrob samotného nového sídla Applu. Nejvíce reportér obdivoval hlavně speciální zahnutá skla, které jsou považovány za největší světové „kusy zakřiveného konstrukčního skla.“ Sklo jednoduše řečeno vypadá, jako by tam vůbec nebylo.

Popular Science napsal: „Zakřivený tvar skla se obvykle vyrábí při procesu kalení, ale to může vést k tomu, že nebude křišťálově jasné, což ale Apple chtěl. Skla se pro Apple zakřivila až během kroku laminace, což znamená, že se po zahřátí na 600 stupňů Celsia prohla a zároveň zůstala křišťálově čistá. Skla se pro Apple vyrábí v Německu a 20 tunové bedny se sklem jsou do Kalifornie převezeny lodí přes Atlantický oceán, a také přes Panamský průplav. Největší kusy skla dokonce váží více než 3 tuny.“

Apple Campus 2

*Zdroj: Bgr.com

Dnes nejčtenější

.