Zavřít reklamu

Apple Music 2Když Apple přesně před rokem na WWDC 2015 ukázal vůbec poprvé Apple Music a následně ji na konci června spustil pro všechny uživatele, většina si tehdy stěžovala, že je služba příliš složitá a nepřehledná. Apple se tedy téměř celý rok snažil Apple Music zjednodušit a nakonec se rozhodl ji kompletně přepracovat. Novou verzi nám ukázal včera na WWDC 2016. Všichni čekali, že se dočkáme velkých změn, ale že budou až tak extrémní a ve výsledku docela hrozné, to si asi nikdo nedokázal představit.

Možná jen moc kritizuji, možná jsem přehnal i titulek článku, ale přesně takový pocit jsem měl, když jsem stáhl iOS 10 a otevřel aplikaci Hudba. Celý rok jsem totiž Apple Music používal téměř každý den a platil za ní sobě i svojí rodině (rodinné členství). Teď mám ale chuť nainstalovat Spotify a Apple Music tak dát sbohem.

jistě, Apple Music byla složitá, byla i podle mého názoru dost přeplácaná, cítil jsem se přehlcený infromacemi a nevěděl jsem pořádně, kde mám co stisknout, tudíž jsem se na její zjednodušení opravdu těšil. Nová Apple Music jednodušší rozhodně je, ale vypadá prostě strašně. Rozhodně nevypadá, jako něco od Applu, ale jako kdyby si někdo hrál jen ve Wordu a všude nacpal obrovská, tučná, černá a červená písma jak pro slepce.

Nejhorší na tom všem je, že se v hodně podobném duchu nese i nová podoba aplikace Apple News. Ta u nás sice není dostupná, a tak nás její vzhled nemusí trápit, ale od teď se jen bojím, jakou další aplikaci Apple do nového kabátu po vzoru Apple Music obleče a jakou další aplikaci/službu tím tedy zkazí.

Ti z vás, co iOS 10 prozatím nemáte a zahlédli jste novou podobu Apple Music jen na včerejší konferenci, přikládám několik screenshotů níže. Můžete si tak udělat na novou verzi názor sami. Doufám, že jsem se tedy svým pohledem na novinku nikoho nedotkl, jde opravdu jen o subjektivní názor.

New Apple Music 8
New Apple Music 4
New Apple Music 3
New Apple Music 9
New Apple Music 10
New Apple Music 5
New Apple Music 6
New Apple Music 7
New Apple Music 2
New Apple Music 1

Dnes nejčtenější

.