Zavřít reklamu

Siri icon

Odpočítáváme poslední hodiny do představení nového operačního systému iOS 10. Nedávno se na internetu objevil zajímavý koncept, který nám ukázal, jak by na iPhonu vypadalo tmavé zobrazení, neboli Dark Mode. Nová možnost, která by převedla vše do tmavé podoby, by byla velmi zásadní (a vítanou) změnou ve vzhledu iPhonů a iPadů. Po tomto režimu volalo mnoho uživatelů již několik let, jelikož jim světlé provedení systému po nějaké době okoukalo. Několik hodin před začátkem WWDC ale Siri naznačuje, že se Dark Mode nejspíše opravdu dočkáme.

Pokud zapnete Siri a vyslovíte příkaz „Turn on Dark Mode“, Siri vám odpoví „Sorry, but I’m not able to change that settings,“ v překladu to znamená „Omlouvám se, ale nejsem schopna změnit toto nastavení.“ Je pozoruhodné, že obvykle Siri na tuto otázku odpověděla jednoduše „Nechápu“ nebo se pokusila dokonce vyhledat příkaz na webu. Pokud vyzkoušíte vyslovit například příkaz „Turn on White Mode,“ Siri vám řekne, že neví co myslíte, to znamená, že se nejspíš opravdu Dark Mode dočkáme.

siri-darkmode

Siri občas prokecne opravdu zásadní věci, a tím nám naznačí, jaké novinky Apple ve svém operačním systému připraví. V sobotu naznačila, že se dočkáme Siri i v OS X. Zajímavé je, že jakmile zmíněného sobotního vyzrazení všimla zahraniční média a začala o něm psát, Apple pravděpodobně rychle chybu opravil a v současné době už se vám při žádosti o otevření nastavení v okně na iPhonu normálně otevře aplikace Nastavení.

darkmode ios fb

*Zdroj: Appleinsider.com

Dnes nejčtenější

.